Pvc Stolarija – Pvc Prozori – Beograd

PVC STOLARIJA – PVC PROZORI –
IZRADA UGRADNJA PROZORA PO MERI


PVC prozori
 su trenutno najrasprostranjeniji u svetu kada se govori o materijalu i izgradnji novih prozora. PVC prozore čini ram napravljen od PVC profila. Ram sačinjavaju krilo (element koji se otvara) i štok (element koji se pričvrščava za zid). Postoji mnogo prozorskih profila koji se razlikuju po sistemskoj dubini, broju komora i po vidnoj visini.

Kvalitet i način izrade prozorskog profila, pored stakla, ima odlučujuću ulogu u ukupnom kvalitetu prozora.Što je bolji prozorski profil, to je prozor efikasniji u pogledu toplotne izolacije, zvučne izolacije i protivprovalne zaštite.

Površina PVC profila može da se u specijalnom procesu prizvodnje oblaže obojenom folijom. Folija nema nikakav uticaj na kvalitet, već isključivo na vizuelni efekat prozora. Obojeni profili su podjednako postojani na atmosferske uticaje i uticaje okoline kao i profili bez folije. Paleta boja je široka, od boje kao što su crvena, žuta, zelena, antracit siva do prirodnih dekora drveta kao što su mahagoni ili hrast. Boja na PVC prozorima je izuzetno postojana i zaštićena od ljušćenja i pucanja.

U proizvodnji PVC prozora koristi se termoizolaciono staklo koje se sastoji iz više povezanih paralenlnih stakala. Međuprostor između stakala ispunjava se gasom (argonom ili kriptonom), što poboljšava izolaciona svojstva. Stakla se međusobno odvajaju distancionim lajsnama od aluminijuma, nerđajućeg čelika ili polimera. Unutrašnjost distancionih lajsni ispunjena je materijalom za apsorpciju vlage iz vazduha – silika gelom. Time se izbegava nastajanje kondenzacije između stakala, a time i šteta koja nastaje usled pojave kondenzacije. Pomoću specijalnih stakala sa posebnom folijom ili ispunom sa inertnim gasovima, obezbeđuje se adekvatna zvučna zaštita, zaštita od sunca, toplotna zaštita kao i izrada sigurnosnih stakala.


PVC prozore karakteriše dobar odnos cene i kvaliteta, veoma mali troškovi eksploatacije i održavanja, kao i popularnost zbog mogućnosti primene mnogobrojnih boja i oblika.

Prednosti PVC prozora

PVC prozori su zdravi, trajni, pouzdani i predstavljaju najbolji odnos kvaliteta i cene na svetskom kao i na našem tržištu. Pored toga, PVC prozori su i lideri sa stanovišta ekologije. Svojim termo-izolacionim karakteristikama čuvaju energiju i pri grejanju i pri hlađenju, proizvode se i recikliraju uz utrošak i do 15 puta manje energije nego aluminijumski prozori, a za razliku od drvene stolarije, PVC prozori štede šume koje su pluća naše planete.

Pored bele, PVC prozori mogu biti u preko 40 boja, dezena i tekstura drveta i aluminijuma, što kvalitetom izrade lako može zavarati i najbolje poznavaoce.

Takođe možete svoje prozore naglasiti fiksnim prečkama. Prečke dele prozor na manje delove i daju fasadi poseban izgled. Ranije je upotreba prečki između stakala bila maltene obavezna, jer je bilo moguće proizvesti samo manje komade stakla. Iako je danas moguće proizvesti staklo velikih površina prečke ostaju i dalje prisutne kao stilski element.